Oruç İle İlgili Resimli Sözler

Ramazan Ayınız Mutlu Huzurlu Geçirmeniz Dileği İle
 —Cennet, her yıl ramazan ayının gelişiyle süslenip ziynetlenir.–Hz.Muhammed (S.A.V)
 Oruçlunun uykusu ibadettir. Susması tesbihtir, amelleri misliyle kabul edilir, duası makbuldür, günahı affedilir. –Hz.Muhammed (S.A.V)
 —İnsanın başına bir bela (musibet ) geldiği zaman oruç tutsun.
Allah yolunda bir gün oruç tutanın yüzünü, Allahü teâlâ yetmiş yıl ateşten uzaklaştırır. Müslim
 Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yıl orucu tutmuş olur.

Peş peşe üç gün oruç tutabilenin, Ramazan orucunu tutması gerekir. Ebu Nuaym

 Bu aya Ramazan denmesinin sebebi, günahları yakıp erittiği içindir. İ.Mansur
 Kim oruçlu olduğu halde unutur ve yerse veya içerse orucunu tamamlasın. Çünkü ona Allah yedirip içirmiştir.
 Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz.
Hz. Ebu Bekir (r.a) buyuruyor ki: 4 şeyi 4 yere bırakın. 1-Uyumayı kabre, 2-Rahatı sırat köprüsüne, 3- Övünmeyi mizana, 4- Arzu ve istekleri cennete. Ramazan ayınız hayırlar getirsin.
 Ramazanda Allah’ı zikreden mağfiret olunur. Ve o ayda Allah’tan dilekte bulunan kimse de mahrum edilmez. –Hz. Cabir (R.A)
 —Oruç sabrın yarısıdır.–Hz.Muhammed (S.A.V)

 Ramazan ayı girdiğinde Allah telala arsı taşıyan meleklere, tespihten ellerini çekip Muhammed (s.a.s.) ümmetine ve müminlere istiğfarda bulunmalarını emreder. –Hz. Ali (R.A)
 —Oruç tut; çünkü oruç gibi bir ibadet yoktur. –Hz.Muhammed (S.A.V)
 Allah-u Teala buyuruyor: İnsanoğlunun oruç hariç bütün iyi amelleri kendisi içindir; ama oruç benim içindir ve ben mükafatını vereceğim.–Hz.Muhammed (S.A.V)
 Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde buyuruyor ki: Oruç perdedir. Biriniz bir gün oruç tutacak olursa kötü söz sarf etmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf söyleyecek veya onunla kavga edecek olursa, Ben oruçluyum, desin (ona bulaşmasın).
 —Ramazan ayı ; kalbini O’nun yoluna koymaya… Ellerini O’nun dergahına açmaya… Ruhunu doyurmaya… Kalbinin gercek vuslatı bulmasına vesile olsun…
Oruç İle İlgili Resimli Sözler

Yorumlar